Lisää aikaa Sompiosta

Nauti pienistä hetkistä suuressa luonnossa.

Lomaile omassa rauhassa

Sompiossa näet Lapin erämaan kauneimmillaan. Voit nauttia siitä vain katselemalla tai lähteä luontoretkelle – itseksesi tai paikallisen oppaan johdolla. Mitä tekemistä valitsetkin, ympärilläsi on aina Sompion rauha ja hiljaisuus.

Nattaset

Sompio on kuuluisa kuudesta terävähuippuisesta tunturistaan. Jääkausi ei saanut hiottua Nattasia pyöreiksi kuten muita tuntureita, koska Nattaset ovat kovaa punaista graniittia. Graniitti on lohkeillut usean metrin korkuisiksi tooreiksi, jotka jo itsessään ovat nähtävyys. Toorit ovat saamelaisten pyhiä paikkoja, jumalolentojen asuntoja. Lumettomaan aikaan Pyhä-Nattasen (508 m) huipulle vie Pyhä-Nattasen polku (7 km), jolle pääset Sompiojärven metsäautotieltä luonnonpuiston rajalta. Talvella näet Nattaset esim. Ison Tankavaaran huipulta.

Tankavaaran kultakylä

Lapin kullankaivajien perustama Lapin kullankaivukulttuurin esittelijä. Kesäisin voit kokeilla kullanhuuhdontaa aidoilla huuhdontapaikoilla, talvisinkin elämys on mahdollinen sisähuuhtomossamme. Nuggetin aukiolla nähtävänä rakennuksia maailman kultakentiltä.

Saamelaiskylät Vuotso ja Purnumukka

Saamelaiset ovat Euroopan Unionin alueen ainoa alkuperäiskansa. Sompion luonnonpuiston ja Urho Kekkosen kansallispuiston kyljessä E4-tien varrella sijaitsee Suomen eteläisin saamelaiskylä Vuotso (saameksi Vuohčču).

Pin It on Pinterest