Huuhdo kultaa Sompiossa

Tarjolla on monia erilaisia kultaelämyksiä – tutustu ja varaa omasi!

Saat pitää kaiken löytämäsi kullan!

Tankavaarassa pääset helposti itse kokeilemaan kullanhuuhdontaa tai -kaivuuta haluamallasi tavalla. Talvella, kun lumi peittää erämaan, voit opetella vaskoolin käyttöä mukavasti sisähuuhtomolla ja kesällä ulkohuuhtomolla. Halutessasi voit vuokrata paikan kultavaltaukselta Lapin luonnosta vaikka kuukaudeksi.

Tankavaarassa on tarjolla monipuolinen kattaus opastettuja kultaelämyksiä. Kaiken mitä löydät, saat myös pitää – voit jopa teettää kihla- tai vihkisormuksen itse kaivamastasi kullasta.

Saapuessasi Sompioon talvella, lumen, pakkasen ja revontulien hallitessa Lappia, voit harjoitella vaskoolin käyttöä Tankavaaran Kultakylän sisähuuhtomolla. Myös sisähuuhtomossa voit tehdä ihan oikeita kultalöytöjä.

Kesällä voit sisähuuhtomon lisäksi kokeilla kullanhuuhdontaa ja -kaivuuta ulkona Lapin luonnossa. Tankavaaran Kultakylän ulkohuuhtomo on helppo paikka aloittaa, ja jos kultakuume iskee pahasti, voit vuokrata itsellesi paikan oikealta valtaukselta haluamallesi ajalle. Opas neuvoo sinut kullankaivuun alkuun ja ohjeistaa aina tarvittaessa. Kaiva kultaa vaikka yöttömässä yössä!

Tutustu Lapin kultaan Tankavaarassa

Tankavaarasta löydät kaksi monipuolista toimijaa, jotka tutustuttavat sinut Lapin kullan maailmaan: Tankavaaran Kultamuseon sekä Tankavaaran Kultakylän. Lisäksi monille Tankavaaran-kävijöille tuttu Kasper von Wuthenau opastaa ryhmiä Tankavaaran kultavaltauksilla, Kultamuseolla ja luontoretkillä.

Sertifioitu Lapin kulta, mitä se on?

Lapin kultahippujen kultapitoisuus on yli 90 prosenttia. Sertifioitu Lapin kulta on paitsi puhdasta, myös eettistä sekä täysin jäljitettävissä. Eikö olisikin hauska tietää, minkä Lapin tunturimailla virtaavan joen varrelta juuri sinun sormessasi kimaltelevan sormuksen kulta on löydetty?

Sompion kulta löytyi unen perusteella

Lapissa on kautta aikojen elänyt voimakkaita tietäjiä ja shamaaneja. Kenties jokin taianomainen voima oli aikoinaan myös Sompion kultalöydön takana, sillä alueen ensimmäinen kulta löytyi unennäön perusteella.

Pin It on Pinterest