Koe Sompio talvella

Tätä on Lapin rauha, puhtaus ja kauneus aidoimmillaan.

Sompio sijaitsee kaukana kaupungeista.

Koska valosaastetta ei käytännössä ole, revontulet ja linnunrata erottuvat paremmin. Kuutamon valaistessa lumihankia huomaat, että Lapissa kaamos ei ole pimeää aikaa edes öisin! Voit tutustua talviseen Sompioon mukavasti ja turvallisesti oppaan johdolla monin eri tavoin. Aktiviteetit ovat helposti varattavissa netissä.

Revontulia metsästämään

Tankavaaran Kultakylä on hyvällä paikalla revontulia ajatellen kaukana valosaasteista. Lähde mukavasti reen kyydissä tunturiin kokemaan öinen Lapin luonto keskellä erämaata. Retken aikana pysähdytään tunnelmalliselle nuotiohetkelle evästauolle. Hyvällä tuurilla revontulet valaisevat yötaivaan! Kultakylästä tehdään myös revontulien metsästysretkiä minibussilla, jonka kyydissä on mukava ja lämmin matkustaa.

Lumikenkäily on helppoa ja hauskaa

Lumikenkäily on paitsi hyvää kuntoilua, myös todella hauskaa. Se on mainio tapa tutustua talviseen Sompioon rauhallisesti ja nautiskellen. Tarjolla on muun muassa opastettuja lumikenkäretkiä, joiden aikana pyritään bongaamaan revontulia ja tietenkin myös tulistellaan kodalla. 

Kultakylästä on myös vuokrattavissa lumikenkiä, ja lähimaastot tarjoavat upeat puitteet niin lyhyelle kuin pidemmällekin kierrokselle. Myös tulipaikkoja löytyy lähistöltä, joten lumikenkäreissu on helppo kruunata nuotion äärellä evästellen.

Kuule kiehtovia tarinoita Sompiosta ja Lapin noidasta kotaillallisella

Tankavaaran Kultakylän lappilaisessa kodassa on mukava istua tulen äärellä ja kuulla kiehtovia tarinoita ja legendoja Sompiosta ja Lapin mystiikasta. Ohjelmallinen kotailtama sisältää kolmen ruokalajin illallisen, jossa tarjotaan paikallista riistaa sekä luonnonantimia. Taianomainen kotaillallinen sopii erinomaisesti vaikkapa kaveriporukan kesken nautittavaksi tai yrityksen virkistyspäivän ohjelmanumeroksi. 

Pääkuva: Heikki Sulander

Pin It on Pinterest

Share This