Koe Sompio talvella

Tätä on Lapin rauha, puhtaus ja kauneus aidoimmillaan.

Sompio sijaitsee kaukana kaupungeista.

Koska valosaastetta ei käytännössä ole, revontulet ja linnunrata erottuvat paremmin. Kuutamon valaistessa lumihankia huomaat, että Lapissa kaamos ei ole pimeää aikaa edes öisin! Voit tutustua talviseen Sompioon mukavasti ja turvallisesti oppaan johdolla monin eri tavoin. Aktiviteetit ovat helposti varattavissa netissä.

Mukavasti tunturiin kelkan reessä

Mukavuudenhaluisille erinomainen valinta on retki tunturiin moottorikelkan reessä lämpimästi istuskellen. Reestä käsin voit rauhassa nauttia matkanteosta ja katsella ympärilläsi levittäytyvää erämaata. Kelkkaretkiin sisältyy tietenkin myös tunnelmallinen eväshetki laavulla, nuotion äärellä. Retken aikana voit lumisten puiden ja tunturien lisäksi bongata hyvällä tuurilla myös poroja ja iltaisin revontulia.

Lumikenkäily on helppoa ja hauskaa

Lumikenkäily on paitsi hyvää kuntoilua, myös todella hauskaa. Se on mainio tapa tutustua talviseen Sompioon rauhallisesti ja nautiskellen. Tarjolla on muun muassa opastettuja lumikenkäretkiä, joiden aikana pyritään bongaamaan revontulia ja tietenkin myös tulistellaan kodalla. 

Kultakylästä on myös vuokrattavissa lumikenkiä, ja lähimaastot tarjoavat upeat puitteet niin lyhyelle kuin pidemmällekin kierrokselle. Myös tulipaikkoja löytyy lähistöltä, joten lumikenkäreissu on helppo kruunata nuotion äärellä evästellen.

Nauti koiravaljakon vauhdista

Yksi Lapin must-elämyksistä on hypätä koiravaljakon matkaan. Suloiset ja innokkaat vetokoirat kiidättävät sinut reissuun samalla, kun voit itse nauttia talvisesta vauhdin hurmasta. Valjakkokyydin voit kokea Tankavaarassa muun muassa Gold Rush Day -päivinä. Lue lisää päivien ohjelmasta ja varaa paikkasi ennakkoon netissä.  

Pääkuva: Heikki Sulander

Pin It on Pinterest

Share This