Kolme tapaa kokea Urho Kekkosen kansallispuisto

Valtaisa erämaapuisto on mykistävä elämys, jota on kuitenkin helppo lähestyä: saavutat puiston jopa julkisilla.

Urho Kekkosen kansallispuisto

Suomen legendaarisin kansallispuisto, Urho Kekkonen, sijaitsee Sompiossa. UK-puistosta löydät mahdollisuudet niin tunnin, parin iltapäiväretkeen kuin viikkojen vaellukseenkin. Saavutat puiston myös julkisilla.

Päiväretkeilijälle sopivat Tankavaaran reitit. Tankavaarasta pääsee useille eri pituisille luontoreiteille, joista lyhin on vain kilometrin mittainen Urpiainen ja pisin 7 kilometriä pitkä Geologinen polku. Merkityt reitit sopivat kokemattomallekin luonnossaliikkujalle, ja osa reiteistä pidetään kunnossa myös talvella. Tarkemmat reittikuvaukset löydät UK-puiston sivuilta.

Jos mielit muutaman päivän vaellukselle kesällä tai syksyllä ja sinulla on jo kokemusta vaeltamisesta, suosittelemme Ruijanpolkua. Se on 35 kilometriä pitkä vaellusreitti Sompiojärven ja Saariselän välillä, Nattastuntureiden maisemissa.

Kun haluat tuudittautua erämaan rauhaan pidemmäksi aikaa, voit sukeltaa vieläkin syvemmälle Urho Kekkosen kansallispuistoon. Purnumukan mökki- ja poropalveluilta voit tilata venekyydin Lokan tekojärven koilliskulmaan, josta voit aloittaa vaelluksesi vaikkapa Tankavaaraan, Saariselälle tai Kemihaaraan. Huomioithan, että alue on täyttä erämaata ilman majoitus- tai muita palveluita. Erämaa vaatii retkeilijältä todella hyvää valmistautumista, kokemusta sekä kunnon vaellustaitoja ja -varusteita.

Pin It on Pinterest

Share This