Lähde melontaretkelle Tankajoelle

Lukemattomilla mutkilla erämaan halki virtaava Tankajoki on oikea melontahelmi. Paikoin viidakkoisena joki luo aitoa seikkailun tuntua.

Tankajoki

Lukemattomilla mutkilla erämaan halki virtaava Tankajoki on oikea melontahelmi. Paikoin viidakkoisena joki luo aitoa seikkailun tuntua. 15 kilometriä pitkä melontareitti virtaa Lapin kultamaiden halki: täällä on mukava nauttia luonnon hiljaisuudesta, puhtaudesta ja kauneudesta. Tankajoki sopii melottavaksi niin kanootilla kuin kajakillakin. Sitä voi suositella aloittelijoille ja perheille, sillä virta kuljettaa nätisti eteenpäin eikä vaikeita koskipaikkoja Tankapirtin ja Purnumukan välillä ole. Muutamassa paikassa helpot kosket vauhdittavat matkantekoa. Varaa retkeen koko päivä!

Tankajoki ei sijaitse Sompion luonnonpuiston alueella, vaan melontaretken alkupiste on Tankapirtillä, lähellä Ivaloon johtavaa E75-tietä (vt. 4). Tankapirtiltä kanootti on helppo laskea vesille ja aloittaa leppoisa melontaretki alavirtaan kohti Purnumukkaa. Purnumukka on pieni saamelaiskylä Lapin erämailla. Kylän väki elää vahvasti porotaloudesta. Majoitusta Purnumukassa tarjoaa Purnumukan Mökki- ja Poropalvelut.

Pin It on Pinterest

Share This