Tutustu Lapin kultaan Tankavaarassa

Tankavaarasta löydät kaksi monipuolista toimijaa, jotka tutustuttavat sinut Lapin kullan maailmaan: Tankavaaran Kultamuseon sekä Tankavaaran Kultakylän. Lisäksi monille Tankavaaran-kävijöille tuttu Kasper von Wuthenau opastaa ryhmiä Tankavaaran kultavaltauksilla, Kultamuseolla ja luontoretkillä.

Tankavaaran Kultakylä

Tankavaaran Kultakylässä majoitut ja syöt hyvin ja pääset myös etsimään kultaa. Ravintola Wanha Waskoolimies tarjoaa maukkaita ruokia, joissa Lapin maut ovat vahvasti mukana. Waskoolimiehen yhteydessä toimii myös pieni matkamuistoputiikki, sisähuuhtomo sekä Wild West Saluuna. Voit majoittua mukavasti Korundi-huoneistoissa tai tunnelmallisissa kullankaivajan mökeissä. Kultakylän kautta on myös mahdollista varata erilaisia opastettuja retkiä Lapin luontoon tai vuokrata vaikka pitemmäksikin aikaa kaivuupaikka läheisiltä kultavaltauksilta.

Tankavaaran Kultakylässä järjestetään vuosittain Kullanhuuhdonnan SM-kilpailut ja vuonna 2019 Kullanhuuhdonnan MM-kilpailut. Kisoihin saavat ensikertalaisetkin osallistua, ja yleisöllä on vapaa pääsy. Kisoihin kannattaa saapua kaukaakin, sillä niiden aikana Tankavaarassa on päivittäin markkinahumua, livebändejä ja ohjelmaa koko perheelle!

Tankavaaran Kultamuseo

Maailman ainoa kansainvälinen kultamuseo esittelee kultaryntäyksiä ja kullankaivuun historiaa jopa yli 20 maasta. Voit tutustua opastetusti paitsi museon näyttelyihin, myös harjoitella kullanhuuhdontaa ja kokeilla itse löytää kultaa sekä mineraaleja. Museon yhteydessä on matkamuistoputiikki, josta voit tietenkin ostaa mukaasi aitoa Lapin kultaa.

Vain muutaman askeleen päässä toisistaan sijaitsevat Kultakylä ja Kultamuseo löytyvät aivan Ivaloon ja Jäämerelle johtavan E75-tien varrelta, ja ovat siten helposti saavutettavissa autolla ja linja-autolla.

Photo: Kultamuseo

Pin It on Pinterest

Share This