JK Tokka

JK Tokka

Reindeer Farm JK Tokka tarjoaa poroelämyksiä ja lappilaisia käsitöitä Kersilön kylässä. Lisätietoa, kuvagalleria ja varaukset: www.reindeerfarmjktokka.com Ivalontie 193899660 Kersilöjenni.kaaretkoski@hotmail.com
Tankavaaran kultakylä

Tankavaaran kultakylä

Kokeile kullanhuuhdontaa ympäri vuoden ja tutustu maailman kultahistoriaan Kultamuseossa. Talvisin huskysafareja. Saluunassa ja ravintolassa ruokaa paikallisista raaka-aineista. Matkamuistopuodista Lapin kullasta valmistettuja koruja. Mökki- ja hotellitasoista majoitusta, karavaanareille sähköpaikkoja sekä telttapaikkoja.

Kolme tapaa kokea Urho Kekkosen kansallispuisto

Kolme tapaa kokea Urho Kekkosen kansallispuisto

Suomen legendaarisin kansallispuisto, Urho Kekkonen, sijaitsee Sompiossa. Valtaisa erämaapuisto on mykistävä elämys, jota on kuitenkin helppo lähestyä: UK-puistosta löydät mahdollisuudet niin tunnin, parin iltapäiväretkeen kuin viikkojen vaellukseenkin. Saavutat puiston myös julkisilla.

Koe Sompio kesällä

Koe Sompio kesällä

Sompio on kuuluisa kuudesta terävähuippuisesta tunturistaan. Jääkausi ei saanut hiottua Nattasia pyöreiksi kuten muita tuntureita, koska Nattaset ovat kovaa punaista graniittia. Graniitti on lohkeillut usean metrin korkuisiksi tooreiksi, jotka jo itsessään ovat nähtävyys. Toorit ovat saamelaisten pyhiä paikkoja, jumalolentojen asuntoja. Pyhä-Nattasen (508 m) huipulle vie Pyhä-Nattasen polku (7 km), jolle pääset Sompiojärven metsäautotieltä luonnonpuiston rajalta.

Sompion luonnonpuisto

Sompion luonnonpuisto

Luonnonpuistossa pätevät eri säännöt kuin esimerkiksi kansallispuistossa tai muualla Suomen luonnossa. Luonnonpuistossa on luvallista kulkea ainoastaan virallisilla reiteillä, eikä niiltä tule poiketa. Sompion luonnonpuistossa on kaksi virallista reittiä: Pyhä-Nattasen reitti ja Ruijanpolku.

Pin It on Pinterest